• Farquhar Residence
  • Farquhar Residence
  • Farquhar Residence
  • Farquhar Residence
  • Farquhar Residence
  • Farquhar Residence
  • Farquhar Residence

Farquhar Residence

The Farquhar Residence landscape is a clean, modern, environmentally conscious design for relaxing and entertaining visitors. The property is artfully planted with native trees and plantings and features a 50-foot negative edge lap pool resembling a dramatic water feature that appears to extend all the way to the pond below. A cantilevered balcony adds seating and provides a roof for the lower terrace below. Built-in planters with bold masses of planting frame and soften the terraces. A green roof situated on top of the guest cabana is planted with turf as opposed to ornamental planting and is designed for small gatherings or the occasional band set-up for large parties.

Awards

Texas Chapter American Society of Landscape Architects
2016┬áMerit Award – Design – Constructed Projects – Residential

PaperCity Dallas
2016 Award for Residential Landscape Design: Pool

Location

Dallas, Texas

Category
Residential